Ti, ja i rodna ravnopravnost

Ove nedelje je u prostorijama SEC-a održana treća po redu radionica forum teatra tokom koje su članovi omladinske dramske grupe osmislili predstavu na temu rodno zasnovanog nasilja.

01

Aktivnost se sprovodi u okviru projekta “Ti, ja i rodna ravnopravnost” koji realizuje Centar za omladinski rad iz Novog Sada u partnerstvu sa SEC-om i još 8 organizacija iz Srbije.

02

Krajem marta, četvoro članova/ica SEC-a prošlo je petodnevnu obuku u Sremskim Karlovcima na temu rodno zasnovanog nasilja, zaštite i bezbednosti dece i mladih i forum teatra kao jedne od najefektnijih tehnika za prevenciju nasilja. Koncept treninga podrazumevao je prisustvo po 2 omladinska radnika/ce i 3 mlade osobe iz 4 partnerske organizacije. Ispred SEC-a na treningu su učestvovali Ružica Rakinić, Milica Lugumerski, Miloš Češljević i Strahinja Peršić.

03

U nastavku projekta grupa mladih glumaca SEC-a realizovaće forum teatar na temu rodno zasnovanog nasilja u najmanje 2 srednje škole u Somboru. Ovakav koncept podići će svest srednjoškolcima o rasprostranjenosti ove vrste nasilja i omogućiti im da i sami udju u neku od uloga te ponude svoje rešenje za suočavanje sa nasilnikom.

04

Projekat je finansijski podržan od strane Ambasade Kraljevine Holandije.

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Translate »