Poziv na debatu „Perspektive mladih u Srbiji“

untitled-1

Somborski edukativni centar i Evropski pokret u Srbiji – lokalno veće u Novom Sadu, upućuju poziv na Debatu „Perspektive mladih u Srbijina osnovu studije Mladi u Srbiji 2015 – Stanja, opažanja, verovanja i nadanja“, koju je sproveo Friedrich Ebert Stiftung – FES i SeConS grupa za razvojnu inicijativu.

Debata „Perspektive mladih u Srbiji“ će se održati u Domu učenika srednjih škola u Somboruu utorak 18. oktobra 2016. godine, u periodu od 11:00 do 15:00 časova.

Debata je namenjena mladima, predstavnicima omladinskih organizacija, srednjoškolskim učeničkim i studentskim paralamentima i svim drugim akterima omladinske politike u Somboru (predstavnicima organizacija, lokalne samouprave, institucija, ustanova, medija, škola…)

FES-ova studija o mladima Srbije zasniva se na empirijskim podacima prikupljenim neposrednim intervjuisanjem 1200 mladih, starosti od 15 do 29 godina, iz svih krajeva Srbije. Glavne teme istraživanja bile su materijalni status i životni uslovi, obrazovanje, rad i zapošljavanje, porodica i slobodno vreme, poverenje, stavovi i verovanja, buduće težnje, kao i odnos prema politici i pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Studija pokazuje da se mladi ljudi u Srbiji i dalje suočavaju sa ograničenjima kao što su neefikasno obrazovanje, visoka nezaposlenost, otežan put ka finansijskoj nezavisnosti i duboki osećaj isključenosti iz politike.

Program debate možete preuzeti ovde.

Zainteresovani za učešče u debati i doprinos kvalitetu diskusije treba da se prijave najkasnije do ponedeljkča, 17. oktobra 2016. godine, do 17.00 časova putem online formulara koji se nalazi na dnu ove stranice.

 

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Translate »