Preko SEC-a na omladinsku razmenu o starim metodama gradnje u Mađarskoj

Somborski edukativni centar Vas poziva da se prijavite za učešće u omladinskoj razmeni u okviru Erasmus+ programa Evropske komisije pod nazivom „Local Values, Global Use“ koja će se realizovati u mestu Szaporca u Mađarskoj od 19. 06. 2016. do 04. 07. 2016.


Organizator razmene je Udruženje “Ekograf” iz Pečuja (Mađarska), uz partnere iz Švedske, Bugarske, Rumunije i Mađarske kao i Somborski edukativni centar koji je partner iz Srbije te će odabrati i na razmenu uputiti 5 mladih najmotivisanijih osoba između 18 i 30 godina. Na razmeni će mladi imati priliku da se upoznaju sa ekološkim, jeftinim, održivim, tradicionalnim metodama gradnje kao što su tehnike izrade cigala i zidova od blata, pravljenje staklenika od starih prozora, izrada vanjske peći koja može biti dostupna lokalnoj zajednici, gradnja ekološkog toaleta, tehnika umetničkog obnavljanja fasade sa gipsom i silikonom itd.

Učesnici će moći da biraju u kojoj od pomenutih radionica žele da učestvuju i imati mogućnost uključivanja u medijski tim za kreiranje video materijala sa razmene. Troškovi smeštaja, hrane i učešća su pokriveni, a troškovi puta koji su u visini do 20 EUR po osobi za povratni put, će biti refundirani po završetku projekta. Prijave se vrše putem popunjavanja online formulara na sajtu SEC-a, a krajnji rok za podnošenje prijava je 10. 05. 2016.

Info pack možete preuzeti OVDE.

Prijave se vrše putem popunjavanja online formulara.

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Translate »