SEC nizom aktivnosti obeležio DAN DEČJIH PRAVA

- Predstava, brošura, ulična akcija, koncert, inkluzija, pozitivno roditeljstvo, zaštita dece od nasilja! -

I ove godine nizom aktivnosti za decu, roditelje i ostale građanke i građane obeležili smo 20. novembar, Međunarodni dan dečjih prava.

Najpre su aktivsti-kinje SEC-a i omaldinske likovno-umetničke grupe „ARS VIVENDI“ u prepodnevnim satima na glavnoj ulici sproveli akciju pod nazivom  „Inkluzija, pozitivno roditeljstvo i zaštita dece od nasilja“ u vidu interaktivnog likovnog performansa za decu i odrasle, promocije brošure SEC-a o inkluziji, kao i aktuelnih besplatnih programa za decu. 

Program obeležavanja Svetskog dana deteta nastavljem je pred više od 200 posetilaca, mahom roditelja i dece u Velikoj sali Gradske kuće u Somboru odlomkom iz predstave dečje dramske sekcije SEC-a o dečjim pravima i pozitivnom roditeljstvu pod nazivom „Iz dečjeg (g)ugla“, a zatim inastupom pop, rock, jazz benda dece i mladih od 11 do 16 godina „LONG PLAY“.

Tom prilikom posredstvom upitnika sprovedeno je israživanje o potrebama roditelja u svrhu kreiranja novih programa podrške roditeljstvu Somborskog edukativnog centra.

U petak je završena i akcija prikupljanja školskog pribora za decu iz ranjivih grupa koju je SEC pokrenuo 17. oktobra na Dan borbe protiv dečjeg siromaštva, a pribor će ove sedmice u saradnji sa Centrom za socijalni rad biti distribuiran deci kojoj je najpotrebniji.

Aktivnosti na ovu temu do kraja godine:

-27. Novembar 18.30h  Somborski edukativni centar

Prva u nizu serijala od 5 likovnih radionica za decu od 7 do 12 godina na temu dečjih prava u saradnji sa neformalnom grupom mladih umetnika i umetnica iz Sombora „ARS VIVENDI“

-30. Novembar 16.00h – 20.00h Somborski edukativni centar

Radionica za odrasle o dečjim pravima, pozitivnom roditeljstvu i zaštiti dece od nasilja

Obeležavanje Dana dečjih prava i propratne aktivnosti četvrtu godinu za redom realizujemo u saradnji sa inicijativama – Pray and Action for Children i Global Network of Religion for Children uz podršku Arigatou International

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici. 
Mediji:
RT Vojvodine

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Translate »