Započeta realizacija projekta “Mlad se promeni, (za) posao pokreni!”

Somborski omladinski Boom je u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije započeo realizaciju projekta “Mlad se promeni, (za) posao pokreni! – osnaživanje mladih Zapadnobačkog okruga za preduzetništvo i aktivno traženje posla”

Aktivnosti projekta za mlade kao što su obuke, konferencije, sajam zapošljavanja, povezivanje s poslodavcima i formiranje karijernog info kutka imaju za cilj da podignu zapošljivost mladih i doprinesu povećanju broja dugoročno zaposlenih mladih u narednih nekoliko meseci.

Realizatori projekta pozivaju mlade između 15 i 30 godina, predstavnike obrazovnih ustanova, poslodavce, medije i predstavnike lokalne samouprave da posete promocije u Apatinu, Crvenki, Odžacima i Somboru i informišu se detaljno o svim projektnim aktivnostima od značaja za njih same i lokalnu zajednicu kao i mogućnosti uključivanja u iste.

Raspored promocija:
Četvrtak 24.09. – Apatin – Gimnazija – 18 časova
Subota 26.09. – Odžaci – Gimnazija – 13 časova
Sombor 28.09. – Velika sala Skupštine grada – 12.30 časova
Utorak 29.09. – Crvenka   Poljoprivredna škola – 13.15 časova

PRVA AKTIVNOST:
Prva aktivnost je trodnevna obuka za aktivno traženje posla, namenjena je mladima izmedju 17 i 30 godina.
U okviru obuke, mladi će imati priliku da steknu znanja i veštine u vezi komunikacije u poslovnom kontekstu, kontakta sa poslodavcima, kreiranja biografije i motivacionog pisma, izradom ličnog akcionog plana i sl.
Mesto i datum realizacije: 3-5.10.2015. u Somboru.

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Translate »