Konkurs za omladinske volonterske projekte – “MLADI SU ZAKON – Bačka, Srem i severni Banat”

Resurs centar za Zapadnobački, Severnobački, Južnobački, Sremski i Severnobanatski okrug, Somborski edukativni centar u saradnji sa Novosadskim humanitarnim centrom i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisao je KONKURS za finansiranje OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA U CILJU PODSTICANJA AKTIVIZMA I VOLONTIRANJA MLADIH u Bačkoj, Sremu i severnom Banatu.

Program MLADI SU ZAKON se realizuje šestu godinu za redom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije i namenjen je udruženjima i neformalnim grupama mladih koji žele da realizuju omladinske volonterske projekte u cilju učešća u akcijama zaštite životne sredine, uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizacije aktivnosti za mlade u tim prostorima, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, zdravih i bezbednih stilova života, solidarnosti i humanostiu svojoj lokalnoj sredini.

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000,00 i 100.000,00 dinara. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u Zapadnobačkom, Severnobačkom, Južnobačkom, Sremskom i Severnobanatskom okrugu je 1.300.000,00 dinara.

Rok za prijave je 20. jul 2015. Predstavnik-ca odabranih volonterskih grupa biće pozvan-a na obuku koja će se održati 25-27. jula, a podržani omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. avgustdo 31. oktobra 2015. godine.

Ovde možete preuzeti ZVANIČAN TEKST KONKURSA SA SMERNICAMA i OBRAZAC ZA PREDLOG PROJEKTA (Klik za download).

U okviru ovogodišnjeg programa MLADI SU ZAKON pored omladinskih volonterskih projekata, širom Srbije se organizuje i 30 volonterskih kampova tokom leta 2015, koji će ugostiti mlade volontere iz zemlje i sveta.

SEC će kao Resurs centar za Bačku, Srem i severni Banat u saradnji sa NSHC-om i Mladim istraživačima Srbije održati promocije kompletnog programa «MLADI SU ZAKON» koji podrazumeva konkurs za omladinske volonterske projekte i poziv za učešće u 30 kampova širom Srbije.

Raspored promocija programa:

Sombor 6. jul, 2015. u 16 časova  – Velika sala Skupštine Grada Sombora

Novi Sad 7.jul, 2015. u 10 časova – Kancelarija Novosadskog humanitarnog centra

Subotica 8.jul, 2015. u 11 časova – Plava sala Gradske kuće

Sremska Mitrovica 8. jul, 2015. u 11 časova – prostorije Gradske uprave Sremske Mitrovice (SV. Dimitrija 13.)

Kikinda – 10. jul, 2015. u 12 časova – info sesija će se održati 10.7. od 12 do 14 časova u centru za stručno usavršavanje Kikinda (Nemanjina 23)
Mediji:
RTV Sreće (Video)
RT Vojvodine
Radio AS FM (Audio)
Novosadski humanitarni centar
Sombor Njuz
Soinfo.org
025 Info
Ico.rs
Portal Mladi
RTV Sreće
Srednjoškolci.org
KZM Apatin
Radiod65

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 Comment

Leave a Reply

Translate »