SEC na međureligijskom susretu protiv dečjeg siromaštva

Tokom prošle nedelje u Sarajevu je u organizaciji Udruženja žena “Mozaik za međureligijski dijalog u porodici društva” u saradnju sa inicijativom “End child poverty” uz podršku “GNRC – Arigatou International” održan susret na temu uticaja na smanjenje siromaštva dece u svetu. Učestvovali su aktivisti organizacija za decu iz nekoliko svetskih zemalja, kao što su SAD, Nepal, Mauricijus, Kenija, Moldavija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina itd. Učesnik iz Srbije bio je Srđan Vlaškalić iz Somborskog edukativnog centra.

Na ovom događaju razgovaralo se o načinima doprinosa ublažavanju siromaštva u svetu i razmjenjivala su se iskustva iz pojedinih zemalja, a jedan od zaključaka je da kvalitetna edukacija dece, odraslih i svih zainteresovanih strana u društvu najznačajnije mogu doprineti borbi protiv siromaštva.

Na skupu su govorili dr Katherine Marshall, Senad Šepić, Fred Nyambera, mr Kul Gautam, dr Mustafa Y. Ali, dr Vinya Ariaratne i dr Hans Ucko.

Prisutnima su se obratili i predstavnici verskih zajednica u BiH, jerej Marko Jakovljević, gvardijan franjevačkog samostana u Visokom fra Josip Ikić, glavni imam Medžlisa iz Gračanica. Učesnici skupa su tog dana zajedno obišli verske objekte u Sarajevu, najstariju Pravoslavnu crkvu, Gazi Husrev-begovu džamiju, Katedralu, Sinagogu, kao i Dom za decu bez roditeljskog staranja.

Putem linka ka lokalnom portalu mozete pogledati izjave učesnika, a album fotografija na našoj FB stranici.

 

Mediji:
SoInfo.org
Endingchildpoverty.org
RTV Sreće

Prilog u vestima RTV Sreće o Međureligijskom susretu protiv dečjeg siromaštva koji je održan u Sarajevu, a kome je prisustvovao naš izvršni direktor Srđan Vlaškalić.

Posted by Somborski Edukativni Centar on Thursday, June 11, 2015

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Translate »