SEC predstavio aktivnosti u Evropskom parlamentu

Predstavnici Somborskog edukativnog centra, Milica Lugumerski i Srđan Vlaškalić krajem protekle nedelje, boravili su 4 dana u Briselu i učestvovali u projektu „Welcoming each other in Europe“ u organizaciji mreže „Religion for Peace“ u saradnji sa „Global Network of Religions for Children – GNRC“.

Prvog dana su na celodnevnoj konferenciji u Evropskom parlamentu na temu izgradnje mira i borbe protiv diskriminacije govorili lideri organizacija i verskih zajednica iz više od 15 država Evrope, među kojima i Srđan Vlaškalić, koordinator GNRC mreže za Srbiju koji je predstavio aktivnosti SEC-a u toj oblasti.

Naredna dva dana učesnici projekta iz Bosne i Hercegovine, Portugala, Albanije, Finske, Belgije, Rumunije, Bugarske, Italije, Švedske i Srbiije razmenjivali su iskustava i primere dobre prakse aktivizma, a poslednjeg dana je održan sastanak evropske mreže GNRC  tokom kojeg je razgovarano o unapređenju dalje saradnje na polju poboljšanja položaja dece i mladih.

GNRC je svetska mreža organizacija i verskih zajednica. Uz finansijsku podršku Arigatou Internešnl iz Tokija članice mreže rade na poboljšanju položaja deci i mladih širom sveta, a saradnja sa SEC-om traje od 2012. godine.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:
RTV Sreće:

RTV Sreće: SEC predstavio aktivnosti u Evropskom parlamentu.

Posted by Somborski Edukativni Centar on Wednesday, March 25, 2015

So Info
025 Info

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Translate »